Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Moravský kras » Vavřinec

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Vybavení objektu:









Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Vavřinec


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
AKCE
Chalupa Pohádka Vavřinec
Obývací pokoj s kachlovými kamny
Kachlová kamna
Obývací pokoj
Obývací pokoj
Obývací pokoj
Kuchyně
Kuchyně
Ložnice
Ložnice
Ložnice
Ložnice
Ložnice
Schody do patra
Ložnice
Horní koupelna
Horní toaleta
Venkovní krb/ posezení
Stodola
Zahrada 3000m2 rovina
Příjezdová cesta/ parkování

Hodnocení

9,4
Fantastické
dle 8 hodnocení
Zvíře Upřesnění
Internet
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna Upřesnění
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
12
Počet ložnic:
4
Chalupa pro 12 osob
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Vavřinec

Vavřinec

Obec Vavřinec se nachází na zvlněné náhorní rovině ohraničené na jihovýchodě Pustým žlebem, na severozápadě Boskovickou brázdou a na severovýchodě údolím Petrovického potoka. Na tomto území se nachází čtyři sídla - Vavřinec, Veselice, Suchdol a osada Nové Dvory, spojené v roce 1960 v jednu obec. Území obce, které je částečně pokryto lesy, je předurčeno pro pěší turistiku, ale obec kříží i cyklotrasa č. 5116 - Blansko - Boskovice, která vede v těsném sousedství rozhledny na kopci Podvrší u Veselice. Rozhledna stojí na nejvyšším bodě na území obce v lokalitě Podvrší u Veselice. Nadmořská výška kopce je 590 m n.m. a rozhledna se od svého otevření pro veřejnost, v srpnu roku 2001, stala vyhledávaným turistickým cílem, jak obyvatel obcí a měst v jejím nejbližším okolí, tak i návštěvníků regionu Moravský kras. Provoz rozhledny zajišťuje obec prostřednictvím 4 správců. Přímo z Veselice je možné uskutečnit celodenní výlet do Moravského krasu s tím, že jeho začátek i konec je ve Veselici. Zmíněná cyklotrasa navazuje na síť cca 270 km cyklotras vyznačených v Moravském krasu. Jeho území protíná od severu k jihu páteřní trasa č. 5, tzv. Jantarova stezka. Na území obce se nachází zřícenina hradu Blansek, která je pozůstatkem doby osidlování území z poloviny 13. století. Několik tehdy založených sídel je dnes již zaniklých a jejich pozůstatky je možné nalézt v okolních lesích. Na území obce se nachází vstupy do veřejně přístupných Jeskyní Punkevních a Jeskyně Kateřinské. Vedle toho se na území obce nachází i vstup do veřejnosti nepřístupné Jeskyně Amaterské, která je dosud největším známým jeskyním systémem v ČR. Lesy v okolí obce jsou houbařským rájem a jsou bohatě navštěvované především v letním a podzimním období. V zimním období je území obce protkané běžeckými stopami a kousek od Vavřince je místní oraganizací TS Vavřinec provozován o víkendech lyžařský vlek.