Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Královéhradecko » Třebechovice pod Orebem

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Vybavení objektu:






Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Třebechovice pod Orebem


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
AKCE
Apartmán(y) Podorlický skanzen Krňovice Třebechovice pod Orebem
Jídelní kout
Obývací pokoj
Kuchyň z obývacího pokoje
Obývací pokoj
Kuchyň
Průhled z obytné galerie do obývacího pokoje
Ložnice
Pokoj (dětský)
Schodiště v objektu
Obytná galerie s dětskou postýlkou a rozkládacím gaučem
Pracovní a dětský kout na galerii
Něco z vybavení dětského koutku
Tudy do ložnice...
Obytná galerie s rozkládacím gaučem
Obytná galerie s dětskou postýlkou a rozkládacím gaučem
V pozadí samostané WC u ložnic
WC u ložnic
Koupelna
Koupelna
Sprchový box v koupelně
Infrasauna v koupelně (použití po dohodě)
Pavlač (s posezením)
Apartmán je v levé polovině objektu
Vstupní partie od brány
Patrový pavlačový statek ve skanzenu

Hodnocení

10,0
Naprosto výjimečné
dle 2 hodnocení
Zvíře
Internet
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna Upřesnění
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
9
Počet ložnic:
4
Apartmán(y) pro 9 osob
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Třebechovice pod Orebem

Třebechovice pod Orebem

Město Třebechovice pod Orebem bylo založeno při obchodní stezce v první polovině 14. století. Vrch Oreb (260 m) s kostelíkem Božího Těla připomíná památné husitské bratrstvo. Město je vzdáleno pouhých 13 km východně od Hradce Králové a díky svému okolí s krásnými lesy a půvabnými zákoutími řeky Orlice se stalo oblíbeným výletním místem. Po celém světě jsou Třebechovice proslulé Muzeem betlémů. Komu Třebechovice patřili do 14. století, není známo. V polovině 14. století se v písemných pramenech začalo vyskytovat jméno Hynka Hlaváče z Dubé. V 16. století, kdy město patřilo Trčkům z Lípy, se město hospodářsky povzneslo a bohatší měšťané začali stavět nákladnější domy. Začala se rozvíjet řemesla a jednotlivým cechům byly vrchností udělovány nejrůznější výsady. Četné požáry se však podepsaly na vzmáhajícím se městě. Při velikém požáru roku 1567 shořely městu privilegia a málem i Graduál, který byl doslova s nasazením života zachránců zachován. Roku 1628 propuklo v kraji velké selské povstání. I čtyři velké požáry v 17. století uvrhly město do bídy. Nastal všeobecný úpadek hmotný i kulturní. Za třicetileté války město dál chudlo. Stálé náklady na ubytování a stravování vojska způsobily, že se město stávalo rok od roku chudším. V 18. století město jen živořilo. V průběhu 19. století se v Třebechovicích začal pomalu zvedat národně osvobozenecký duch. Jakousi předzvěstí se staly Slavnosti vlídnosti a lásky. I když se nejednalo přímo o projev národního probuzení, měly svůj význam. Byly zaměřeny na vlastenecké nadšení a projevy sounáležitosti s rodným místem. V druhé polovině 19. století se uvolnily společenské poměry a v důsledku toho se zakládaly různé spolky a učené společnosti. Činností ve spolcích se obnovila vitalita národa a ta přinesla dynamický růst ekonomiky a podnikání. Tomu všemu napomohl rozvoj techniky, vzdělanosti, technologií, školství a politického života. Město se začalo nebývale rozvíjet. Roku 1849 Třebechovice přestaly být poddaným městem vrchnosti opočenské a staly se městem svobodným.