Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Ostravsko » Těrlicko

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Obsazenost:


Vybavení objektu:








Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Těrlicko


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
ONLINE OBSAZENOST
Rekreační dům Domeček u oveček Těrlicko

Hodnocení

10,0
Naprosto výjimečné
dle 1 hodnocení
Zvíře
Internet Upřesnění
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
6
Počet ložnic:
2
Rekreační dům pro 6 osob
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Těrlicko

Těrlicko

Obec Těrlicko leží na svazích Těšínské pahorkatiny v nadmořské výšce 302 metrů v okrese Karviná asi 9 km západně od Českého Těšína. Rozloha obce činí 24,4 km2 a žije v ní přes 4000 obyvatel. Sídelní strukturu tvoří tři dříve samostatné obce nad řekou Stonávkou - Hradiště, Horní Těrlicko a Dolní Těrlicko. Významná je rovněž místní část Kostelec. Tradičně zemědělský charakter obce pozměnila výstavba vodní nádrže o rozloze 277 ha, délce 6,5 km. Přehrada slouží k zásobování průmyslových závodů regionu vodou, ale tvoří také významnou rekreační oblast Těšínského Slezska. Významným prvkem obce je Vodní dílo Těrlicko o rozloze 227 ha a kopec Babí hora s nadmořskou výškou 423 m. Nejhustší zástavba je v Horním Těrlicku, na levé straně přehrady. Jde zejména o rodinné a bytové domy postavené v 60. letech a později. Zahuštění zástavby se objevuje také v části Dolní Těrlicko (Pacalůvka) a ve středové části Hradiště. Perspektiva obce je dána jednoznačně charakterem rekreační oblasti a polohou na významné dopravní ose spojující Ostravu a Havířov s největším hraničním přechodem do Polska - Českým Těšínem. Rozvoj služeb v oblasti cestovního ruchu, spojených s drobnou ekologickou, zemědělskou, zpracovatelskou a průmyslovou výrobou, zde má budoucnost. Obec není a nebude dotčena poddolováním a je proto pro investory atraktivní. Lidová architektura a specifický typ osídlení, spolu s jedinečnou přírodou tohoto území, je vzácnou a turisticky přitažlivou oblastí.