Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Ostravsko » Ostrava

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Vybavení objektu:






Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Ostrava


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
AKCE
Penzion U mamy Ostrava
Kuchyně s jídelnou
Kuchyně s jídelnou
Kuchyně s jídelnou
Kuchyně s jídelnou
Kuchyně s jídelnou
Kuchyně s jídelnou
Pokoj
Pokoj
Pokoj
Ložnice
Ložnice
Ložnice
Penzion U mamy
Dvůr s posezením
Příjezd k penzionu
Penzion U mamy
Příjezdová cesta
Řeka Odra - Ostrava má krásné cyklostezky a okolí
Řeka Odra - Ostrava má krásné cyklostezky a okolí
Řeka Odra - Ostrava má krásné cyklostezky a okolí

Hodnocení

Dosud nehodnoceno
Zvíře Upřesnění
Internet
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
5
Počet ložnic:
2
Penzion pro 5 osob
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Ostrava

Ostrava

Ostrava je metropolí a sídelním městem Moravskoslezského kraje. Po roce 1989 se struktura průmyslu i tvář města bouřlivě mění, Ostrava se stává významným centrem kultury, obchodu a sportu, těžba uhlí na území města však skončila v roce 1994.Hospodářská stabilita města je oceněna vysokým úvěrovým ratingem A-/stabilní/A-2 uděleným městu agenturou Standard & Poor´s.Dobrá poloha blízko polských a slovenských hranic, unikátní technické památky a urbanismus, obrovské historické a kulturní dědictví v okolí a možnosti sportu a rekreace v mnoha zařízeních i blízkých horách předznamenává město Ostravu také jako rozvíjející se centrum turistiky.Ostrava je počtem obyvatel třetím největším městem, plochou druhým největším městem ČR. Je významným dopravním uzlem s hustou sítí městské hromadné dopravy, 5 železničními stanicemi a mezinárodním letištěm Mošnov. Je rovněž sídlem VŠB-Technické univerzity a Ostravské univerzity s téměř 15 000 studentů, existuje tu však i soukromá Vysoká škola podnikání.Úřední název Moravské Ostravy byl v roce 1946 změněn. Město se jmenuje Ostrava. Přeložením Vysoké školy báňské z Příbrami v roce 1946 se Ostrava stala vysokoškolským městem. Po únorovém převratu v roce 1948 byl stále větší důraz kladen na těžbu uhlí a budování těžkého průmyslu, především šlo o produkci surového železa. Vítkovické železárny zvýšeným nárokům nestačily. V letech 1949 - 1952 v Ostravě - Kunčicích vznikl nový průmyslový komplex pod názvem Nová huť Klementa Gottwalda. Docházelo ke značné devastaci životního prostředí, město trpělo vysokou prašností a průmyslovými exhalacemi.Příliv pracovních sil si vynutil rozsáhlou výstavbu nových sídlišť, která v průběhu následujících desítiletí vyrůstala v Zábřehu, Porubě a v dalších okrajových obcích. Centrum města chátralo a bylo postiženou řadou necitlivých asanací.Rozvoj města -výstavba sídlištních celků- vedl k rozšiřování města o další obce.V roce 1957 o Porubu, Pustkovec, Svinov, Třebovice.V roce 1960 o Bartovice, Hrabovou, Martinov.V roce 1966 o Výškovice.V roce 1975 byly přičleněny Nová Bělá, Stará Bělá, Proskovice. Slučovací proces byl dokončen o rok později připojením obcí Antošovice, Hošťákovice, Koblov, Krásné Pole, Lhotka, Petřkovice, Plesná, Polanka nad Odrou. Počet obyvatel překročil 330 000.Ostrava plní od 1. 1. 2003 funkci obce s rozšířenou působností pro tyto obce: Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klímkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.