Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Bílé Karpaty » Nezdenice

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Obsazenost:


Vybavení objektu:








Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Nezdenice


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
ONLINE OBSAZENOST
Apartmán(y) Wellness apartmán Apawell Nezdenice
Wellness - vířivka
Ložnice
Relaxační lehátko v ložnici
Ložnice
Kuchyně
Wellness - vířivka
Wellness - sauna
Wellness
Wellness
Koupelna s toaletou
Sprchový kout

Hodnocení

8,7
Skvělé
dle 1 hodnocení
Zvíře
Internet Upřesnění
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
4
Počet ložnic:
1
Apartmán(y) pro 4 osoby
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Nezdenice

Nezdenice

Malá obec, která se rozkládá po obou březích Olšavy na úpatí Bílých Karpat meziUherským Brodem a Bojkovicemi. Obec má 800 obyvatel.První zmínky o obci jsou z konce 15. století, kdy zde stávala tvrz a 4 dvory. V r. 1605 bylyNezdenice vypáleny Bočkajovci a podobný osud potkal obec v 17. století ještě několikrát. V18. století byl statek v držení Serényiů a později Kouniců. Od r. 1863 patřily Nezdenice kesvětlovskému velkostatku. Obyvatelé se živili jako zedníci, zvěroklestiči a počátkem 20.století byly v obci dokonce 2 kamenolomy.ZAJÍMAVOSTIKostel sv. Petra a PavlaTento kostel byl přestavěn v roce 1846, je to stavba na gotickém základě z konce 14. století.Presbytář je gotický.Pramen uhličité vody v NezdenicíchNa jižním okraji obce Nezdenice, nedaleko koupaliště, před kamenolomem, vyvěrá minerálnípramen, který je vzpomínán již v roce 1580. Pramen vývěrá z trubky, voda je uhličitá. Bylvyužíván pro zdejší lázně, které zanikly v roce 1887.Turistické zajímavosti v obci NezdeniceNedaleko koupaliště vyvěrá minerální pramen, který je vzpomínán již v r. 1580. Bylvyužíván pro zdejší lázně, jenž zanikly v r. 1887.Nezdenický lom se nachází nad místním koupalištěm a plní funkci zdroje vody jak pro totokoupaliště, tak pro místní sjezdovku. Předveším je ale místem přitahující výletníky a mladérybáře.V opuštěném andezitovém lomu na jižním okraji obce se již tradičně každým rokem konáFestiválek "Nezdenická skala". Jedná se o přehlídku divadelních aktivit pro děti.Několik místních charakteristických prvků Nezdenice odlišují od okolních obcí - romantickéjezírko uprostřed skal, lyžařský svah, areál s přírodním koupalištěm a možnost vycházek dolesů na úpatí Bílých Karpat kousek za obcí.Za příznivých klimatických podmínek k dispozici lyžařský svah s možností umělého sněhu.V letních měsících možnost koupání na koupališti, v průběhu roku slouží ke sportovnímuvyžití fotbalové hřiště.Na místě zámku ve středu obce stála gotická tvrz, která ve 14. století patřila vladykům zNezdenic. V česko-uherských válkách poslední třetiny 15. století byla zpustošena, ale pozdějiznovu obnovena. Cyklotrasa Bílé Karpaty60,5 km dlouhá trasa vedená převážně po místních komunikacích a nezpevněných polníchcestách umožňuje poznání památek Uherskobrodska, památek lidového stavitelství ajedinečné přírody Bílých Karpat.