Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Jižní Čechy » Dubné

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Obsazenost:


Vybavení objektu:









Oplocení:

Počet ložnic u chat a chalup:
Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Dubné


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:
TIP ONLINE OBSAZENOST
Chalupa Dubné Dubné
Kuchyně
Kuchyně
Kuchyně
Obývací pokoj
Obývací pokoj
Obývací pokoj
Ložnice B
Ložnice B
Ložnice B
Jídelna
Jídelna
Koupelna se sprchovým koutem
Samostatná toaleta
Venkovní posezení
Celkový pohled na chalupu
Chalupa Dubné

Hodnocení

9,7
Naprosto výjimečné
dle 44 hodnocení
Zvíře
Internet
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
6
Počet ložnic:
2
Chalupa pro 6 osob
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Dubné

Dubné

První písemné zmínky o Dubném pochází již z roku 1263. Obec Dubné se nachází 7 km západně od Českých Budějovic. Do obce Dubné patří osady Křenovice, Třebín a Jaronice. V současné době má obec celkem 1056 obyvatel. Množstvím rybníků, hrází, lesů a vyhlídkových míst je tato oblast výhodná zvláště pro pěší turistiku i projížďky na kole. Dubné má 493 stálých obyvatel. Nejvýznamnější dominantou obce je kostel Nanebevzetí Panny Marie, o kterém je v obecní kronice zmínka z r. 1390. První záznam o škole je z r. 1659. Bývala přízemní o jedné třídě. Nová čtyřtřídní školní budova byla vystavěna v r. 1888 a 1. září 1963 byla otevřena nová základní devítiletá škola. Stará školní budova byla zrekonstruována a nyní se v ní nachází obecní úřad včetně matriky a obřadní síně. V obci má trvalé sídlo také mateřská škola, pošta, zdravotní středisko a římskokatolická farnost.V hostinci Na Růžku, který byl nově zrekonstruován a otevřen 26. července 2003, je možnost občerstvení včetně stravování. Největším podnikem v obci je ZOD Dubné se sídlem v Žabovřeskách, které poskytuje část pracovních příležitostí pro místní obyvatele. Na návsi vyniká nově opravený pomník padlých z 1. a 2. světové války. V obci působí jednotka Sboru dobrovolných hasičů, která je zařazena do záchranného systému okresu a v r. 2003 oslavila 110. výročí svého vzniku. Obec má vlastní čistírnu odpadních vod, na níž je také napojena osada Křenovice.