Nacházíte se zde: Úvod » Katalogy ubytování » Objekty v blízkosti kulturního a společenského života » Česká republika » Lužické hory » Cvikov

Hledat ubytování

Hledat ubytování
Vyplňte věk dětí

Filtrování výsledků

Typ objektu:

Vybavení objektu:






Oplocení:

Sport:
Koupání
Lyžování

Objekty v blízkosti kulturního a společenského života Cvikov


Bez kultury a společenského života to nejste Vy? Pak jste otevřeli ten správný tematický katalog. Nerozhodneme za Vás, zda navštívit galerii, výstavu, zajít na koncert, do divadla nebo se zúčastnit plesu. Nabídneme Vám však objekty, které se nachází v blízkosti velkých měst, ve kterých je kulturních a společenských akcí nepřeberné množství. Stačí si pouze vybrat.

Vaše kritéria:
1 objektů
FILTROVAT VÝSLEDKY
počet na stránce: řazení:

RS Dutý Kámen (CZ4275)

Cvikov - Drnovec, Lužické hory

AKCE
RS Dutý Kámen Cvikov
Pohled na bungalovy s možností celoročního využití
Pokoj v motelu je stylově zařízen
Komfortní podkrovní pokoj
Interiér bungalovu je účelně zařízen
Interiér bungalovu s vlastním sociálním zařízením
K vybavení bungalovu patří i prostor k posezení
Příslušenství náleží ke každé jednotce - WC a sprchový kout
Chodba v motelu vedoucí k pokojům
Posezení na terase bungalovu
Příjemný vstup do motelu po krátkém schodišti
V areálu jsou k dispozici i dětské houpačky

Hodnocení

8,5
Velmi dobré
dle 7 hodnocení
Zvíře
Internet
Vyžití pro děti
Bazén
Lyžárna/kolárna
Parkování Upřesnění
Max. kapacita:
40
2 l. pokoj s příslušenstvím
ZJISTIT CENU
3 l. pokoj s příslušenstvím
ZJISTIT CENU
zobrazeny objekty 1-1 z 1  

Cvikov

Cvikov

Cvikov jako osada byl založen ve 13. století v rozšířeném údolí po obou stranách Boberského potoka, první zmínka o Cvikovu pochází z roku 1352: v rejstříku popérského desátku "Registra decimarum papalium 77" je uváděn jako Czwykaia. Na město byl Cvikov povýšen roku 1391. Před rokem 1352 zde již byl farní kostel. Patřil k panství milštejnskému a poté k zákupskému. Ve 14. století to bylo obchod a řemesla soustřeďující městečko na obchodní cestě z Lípy do Žitavy. Roku 1346 se tu na ní uvádí kamenný most přes potok. Už v r. 1572 byla ve Cvikově škola. Roku 1634 město vyhořelo. Roku 1680 vypukla morová epidemie. V roce 1680 vypukla na panství rebelie sedláků. Do Cvikova se uchýlilo 1.200 vzbouřenců z 20 obcí. Na Zeleném vrchu se bránili dva dny přesile vojsk generála Piccolominiho. Místní obyvatelé se zúčastnili i vzpoury v r. 1775. Kostel sv. Alžběty má gotickorenesanční trojlodí. Byl přestavěn v letech 1553 - 1558 Benedettem Fervim ve stylu pozdní gotiky a počátku renesance. Znovu byl přestavěn v r. 1726. Věž byla postavena v letech 1578 - 1580 z pískovce Dutého kamene. Dnešní podobu získal kostel renovací v r. 1868. Na svorníku žebrové klenby je Berkovský znak. Roku 1728 byla vybudována Křížová cesta - Kalvárie (437 m.n.m.), nedávno obnovená se zasklenými reliéfními obrazy a sochami. Při pravidelných pašijových hrách zde účinkovalo až 600 herců a sjíždělo se zde na tisíce diváků. Město trpělo průtahy vojsk ve 30leté válce i r. 1778. Roku 1850 byla otevřena budova soudu a pozemských knih. Na přelomu 19. století je zaznamenán největší rozvoj města. Život města významně ovlivňovala Pražsko-Žitavská silnice, zřízená Vratislavem II. Nejvýznamnějším průmyslovým odvětvím bylo tkalcovství. Pro tkalce zde byla i učňovská škola. Dále se zde zušlechžovalo sklo rytím a broušením. Při soutoku Svorského a Boberského potoka v ul. Martinovo údolí zřídil v r. 1834 Leopold Martin (odtud místní název) léčebné lázně s rašelinovými a sirnými koupelemi, vodní kůrou a parními lázněmi. Za 2. světové války se ve zdejší textilce vyráběly letecké padáky. V okolí působila odbojová skupina Waltro, jejíž čeští, němečtí i sovětští příslušníci se ukrývali mj. i v jeskyni u Drnovce. Ve městě se dochovala řada pěkných lidových staveb. Na hřbitově jsou náhrobky od sloupského sochaře J. Maxe.